Posted by : Unknown Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013



Η Εργοθεραπεία είναι η ειδικότητα που βοηθάει τα άτομα να επιτύχουν το μέγιστο επίπεδο λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας ώστε να ανταπεξέλθουν στις δραστηριότητες της καθημερινής τους ζωής (Δ.Κ.Ζ).
Ο εργοθεραπευτής μέσω προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων (μέσω του έργου…) παρεμβαίνει θεραπευτικά, ώστε το άτομο να μπορέσει να αποκτήσει ή και να ανακτήσει ικανότητες για να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές, κοινωνικές, σχολικές του ανάγκες. Η εργοθεραπεία τυπικά περιλαμβάνει:


  • Εξατομικευμένη αξιολόγηση στην οποία το άτομο/ η οικογένειά του και ο εργοθεραπευτής καθορίζουν τους στόχους τους. 
  • Προσαρμοσμένη παρέμβαση ώστε να ανατηχθούν οι ικανότητες του ατόμου και να μπορεί να ανταπεξέλθει στη καθημερινότητά του.
  • Επαναξιολόγηση εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί, επετεύχθησαν και/ ή χρειάζεται αναπροσαρμογή του θεραπευτικού πλάνου παρέμβασης.


Επίσης, στις υπηρεσίες που προσφέρει ο εργοθεραπευτής ίσως χρειαστεί μια ποιο περιεκτική αξιολόγηση στο περιβάλλον του ατόμου (π.χ σπίτι, σχολείο, εργασία) ώστε να δώσει συμβουλές, να εκπαιδεύσει ή να συστήσει προσαρμογές για το σπίτι στην οικογένεια ή στους φροντιστές του ατόμου (AOTA: American Occupational Therapy Association).  


- Copyright © Εν λόγω έργω - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -